Door de aangepaste beursuren kunnen exposanten en bezoekers buiten de ochtend- en avondspits om naar de beurs. AutovakRAI 2011 duurt van 28 t/m 31 maart (maandag t/m donderdag). Anders dan voorgaande edities is niet het Europa Complex maar het Holland Complex de locatie. Het aanbod kan hier "duidelijker" worden gepresenteerd, stelt Amsterdam RAI. Bezoekers en exposanten kunnen direct onder het Holland Complex parkeren. Net als in 2009 is er voor de bezoekers gratis catering op de beursvloer.

De 23e editie besteedt volgens beursmanager Stefan Vernooij van Amsterdam RAI "meer aandacht dan ooit" aan het schadesegment, door de opzet van een Schade Netwerkplein. Daarmee kan de AutovakRAI zich "met recht de meest complete vakbeurs voor de branche noemen." De segmenten die aan bod komen zijn: Garage-uitrusting, Gereedschap en Werkplaatsconcepten, Carwash en Autoverzorgingsproducten, (Bedrijfs)auto-onderdelen en Accessoires, Tankstationuitrusting en Shopinrichting, Carrosserie en Schadeherstel,  IT, Automatisering, Voorlichting en Onderwijs.

Het expositieprogramma wordt omlijst door een uitgebreid kennisprogramma met seminars en interactieve workshops in het Technisch Theater. Ook wordt voor de zevende keer op rij de AutovakRAI Innovatieprijs uitgereikt en zijn er diverse seminars over actuele marktontwikkelingen en (strategische) vraagstukken in de automotive aftermarket. Meer  informatie over de AutovakRAI 2011 is te vinden in de digitale brochure.