TomTom moet ex-cfo betalen

Hans van Hoorn, voormalig financieel topman van TomTom, heeft onlangs opnieuw een procedure tegen zijn voormalige werkgever gewonnen.

TomTom moet volgens het vonnis in kort geding aan de ex-cfo een half miljoen betalen. Van Hoorn had ruim het tienvoudige geëist, maar volgens de rechtbank moet hij de rest maar in een bodemprocedure proberen te verhalen. Onlangs verloor TomTom bij het gerechtshof ook al de ontslagzaak tegen hem. Van Hoorn werd begin 2005, een maand na zijn aantreden, ontslagen door TomTom-oprichter Harold Goddijn wegens een conflict over de optieregeling van de cfo. Goddijn voelde zich onder druk gezet door Van Hoorn, die vlak voor de beursgang een verdubbeling van zijn optieplan zou hebben geëist. Volgens de cfo was het juist Goddijn die een onjuiste voorstelling van zaken had gegeven over de waarde van TomTom, waardoor diverse managementleden (waaronder hijzelf) een enorme belastingclaim boven het hoofd hing. Uit de prospectus van de beursgang van TomTom, opgemaakt ná Van Hoorns vertrek, blijkt dat TomTom inderdaad gedwongen werd om voor de optieplannen een belastinnaheffing van 3,6 miljoen euro voor zijn rekening te nemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

TomTom moet ex-cfo betalen - Automobielmanagement.nl

TomTom moet ex-cfo betalen

Hans van Hoorn, voormalig financieel topman van TomTom, heeft onlangs opnieuw een procedure tegen zijn voormalige werkgever gewonnen.

TomTom moet volgens het vonnis in kort geding aan de ex-cfo een half miljoen betalen. Van Hoorn had ruim het tienvoudige geëist, maar volgens de rechtbank moet hij de rest maar in een bodemprocedure proberen te verhalen. Onlangs verloor TomTom bij het gerechtshof ook al de ontslagzaak tegen hem. Van Hoorn werd begin 2005, een maand na zijn aantreden, ontslagen door TomTom-oprichter Harold Goddijn wegens een conflict over de optieregeling van de cfo. Goddijn voelde zich onder druk gezet door Van Hoorn, die vlak voor de beursgang een verdubbeling van zijn optieplan zou hebben geëist. Volgens de cfo was het juist Goddijn die een onjuiste voorstelling van zaken had gegeven over de waarde van TomTom, waardoor diverse managementleden (waaronder hijzelf) een enorme belastingclaim boven het hoofd hing. Uit de prospectus van de beursgang van TomTom, opgemaakt ná Van Hoorns vertrek, blijkt dat TomTom inderdaad gedwongen werd om voor de optieplannen een belastinnaheffing van 3,6 miljoen euro voor zijn rekening te nemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding