Kwik-Fit: helft vakantiegangers niet naar garage

51 procent van de vakantiegangers gaat voor vertrek met zomervakantie langs de garage voor een check; 49 procent doet dat niet.

Dat blijkt volgens Kwik-Fit uit (niet nader genoemd) onderzoek. Daaruit zou blijken dat slechts kleine aantallen autorijders voordat ze de zon tegemoet rijden de olie en ruitenwisservloeistof laten bijvullen (6 en 7 procent), de airco nakijken (9 procent) of een kleine beurt uitvoeren (18 procent). Van de vakantiegangers die het onderhoud aan hun auto zelf doen, vult 56 procent de olie en 62 procent de ruitenwisservloeistof bij voor vertrek. 71 procent checkt de bandenspanning voor de vakantie.

Dat lang niet alle vakantiegangers met een goed onderhouden auto op reis gaan heeft zo zijn gevolgen: 18 procent heeft de afgelopen drie jaar een keer met pech langs de weg gestaan tijdens de zomervakantie. In vijf procent van de gevallen betrof het motorpech, vier procent een lekke band en acht procent wat anders). Niettemin trekken veel autorijders er geen preventief bezoek aan de garage voor uit.

Overigens blijkt uit hetzelfde onderzoek dat de meeste discussie in de auto over de keuze van de muziek gaat: 29 procent van de vakantiegangers geeft aan hierover de meeste discussie te hebben, gevolgd door ‘bepalen van de te nemen route’ (21 procent) en ‘het aantal stopmomenten onderweg’ (14 procent).

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Kwik-Fit: helft vakantiegangers niet naar garage - Automobielmanagement.nl

Kwik-Fit: helft vakantiegangers niet naar garage

51 procent van de vakantiegangers gaat voor vertrek met zomervakantie langs de garage voor een check; 49 procent doet dat niet.

Dat blijkt volgens Kwik-Fit uit (niet nader genoemd) onderzoek. Daaruit zou blijken dat slechts kleine aantallen autorijders voordat ze de zon tegemoet rijden de olie en ruitenwisservloeistof laten bijvullen (6 en 7 procent), de airco nakijken (9 procent) of een kleine beurt uitvoeren (18 procent). Van de vakantiegangers die het onderhoud aan hun auto zelf doen, vult 56 procent de olie en 62 procent de ruitenwisservloeistof bij voor vertrek. 71 procent checkt de bandenspanning voor de vakantie.

Dat lang niet alle vakantiegangers met een goed onderhouden auto op reis gaan heeft zo zijn gevolgen: 18 procent heeft de afgelopen drie jaar een keer met pech langs de weg gestaan tijdens de zomervakantie. In vijf procent van de gevallen betrof het motorpech, vier procent een lekke band en acht procent wat anders). Niettemin trekken veel autorijders er geen preventief bezoek aan de garage voor uit.

Overigens blijkt uit hetzelfde onderzoek dat de meeste discussie in de auto over de keuze van de muziek gaat: 29 procent van de vakantiegangers geeft aan hierover de meeste discussie te hebben, gevolgd door ‘bepalen van de te nemen route’ (21 procent) en ‘het aantal stopmomenten onderweg’ (14 procent).

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding