De training belicht onder meer: wie is Johnson Controls; marktinformatie over start/stop; opbouw en constructie van de verschillende Varta start-/stopbatterijen; verschil tussen een AGM en EFB batterij; waar op te letten bij het wisselen van deze batterijen; een kleine blik in de toekomst.

In 2009 waren wereldwijd anderhalf miljoen automobielen voorzien van een start/stop systeem. Naar verwachting zal dit aantal in 2010 stijgen naar ruim 2,5 miljoen voertuigen. Aangezien de gewone lood/zwavelzuur batterij niet geschikt is voor start/stop, is een speciale batterij ontwikkeld die dat wél aankan. Deze groeiende markt biedt volgens Varta, zeker voor een (batterij)specialist, uitstekende zakelijke mogelijkheden.

Om op technische, commerciële en wellicht nog andere vragen een antwoord te krijgen, organiseert Johnson Controls (moederbedrijf van Varta) een training over dit onderwerp. Er zijn twee locaties en data: 31 augustus in de regio Zwolle en 2 september in de regio Eindhoven. De tijden zijn van 09.00 tot ongeveer 12.30 uur. Aansluitend wordt deelnemers een lunch aangeboden. Aanmelden kan dor via deze link het inschrijfformulier te downloaden en te faxen naar 010 2850024 of een e-mail met persoonlijke gegevens te sturen naar Jaap.de-wit@jci.com.