Doel van de site is de zelfsleutelaar een snelle zoekfunctie te bieden voor originele Land Rover onderdelen – van koppakking tot ruit of van brandstofpomp tot radiateurslang. Elk moment van de dag kan worden gekeken welk onderdeel op voorraad is bij de deelnemende Land Rover dealers. De eigenaar typt op de site het gezochte onderdeel in, waarna een overzicht toont welke dealers het op voorraad hebben. Met een klik op de dealer naar keuze opent een contactformulier, waarbij via e-mail contact kan worden opgenomen.

Met de dienstverlening speelt de importeur van Land Rover in op het gegeven dat oudere modellen vaak door de eigenaren zelf, in hun vrije tijd, worden onderhouden.

Van alle sinds 1948 geproduceerde Land Rovers is naar schatting zestig à zeventig procent nog steeds op de weg voor dagelijks gebruik of als hobbyauto. In de praktijk blijkt dat de eigenaren hun auto vaak zelf onderhouden en repareren. Zo ook bij Land Rover, waar een groot deel van deze groep zelf sleutelt en lid is van een club.

 

 

 

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding