Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Team Vier, in opdracht van autoverzekeraar Allsecur.

Het merendeel (73 procent) van de Nederlandse vakantiegangers die met hun auto reizen vertrouwt op een navigatiesysteem. Niettemin geeft één op de drie Nederlanders aan gebruik te maken van de ‘ouderwetse’ wegenkaart en verkeersborden naar de plaats van bestemming. Nederland (26 procent), Frankrijk (19 procent) en Duitsland (13 procent) zijn de meest populaire bestemmingen.

De voornaamste redenen om met de auto op vakantie te gaan is mobiliteit. Meer dan de helft (58 procent) wil ter plekke graag de auto ter beschikking hebben.

Negen op de tien automobilisten geven aan verzekerd te zijn voor pech in het buitenland (90 procent). Bijna de helft (46 procent) zegt voorafgaand aan de vakantie de auto nog even langs de garage te brengen. 47 Procent doet dit niet. Hoe ouder men is, des te vaker men langs de garage gaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding