Volgens Mahle zijn er alleen in Europa al ongeveer 109 miljoen auto’s met een turbo op de weg en de tendens is dat het aantal stijgt. Daarom heeft de toeleverancier uit Stuttgart een eigen serie van turbo’s voor de aftermarket ontwikkeld.

Turbo’s kunnen kapot gaan door vreemde voorwerpen die in de turbo terechtkomen, door verontreinigde olie of slechte smering, of door te hoge uitlaatgastemperaturen. In de praktijk kan dat leiden tot de noodzaak van vervanging. De turbo’s voor oudere voertuigen, die Mahle aanbiedt, profiteren van de nieuwe constructie- en productietechnieken. Het zwaartepunt ligt vooralsnog bij de bedrijfswagens. Voor personenwagens zullen stap voor stap turbo’s in het leveringspakket worden opgenomen. Tegen 2012 wil Mahle zeventig procent van de markt afdekken.

 

 

 

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding