De inkorting gebeurt "op verzoek van vooral de internationale exposanten", licht communicatiemanager Isabelle Cachelot toe. Onderzoek heeft aangetoond dat de deelnemers de beurs in Parijs voortaan een dag eerder willen laten eindigen. De kosten en lange afwezigheid van kantoor zijn de reden. Zodoende is niet meer de zondag maar de zaterdag het slot van Equip Auto.

De eerstkomende uitvoering loopt van 11 tot en met 15 oktober 2011. Cachelot hoopt en verwacht een beter gesternte dan de vorige keer. "Destijds hadden we de pech de eerste internationale automotive vakbeurs te zijn sinds het uitbreken van de mondiale economische crisis. Dat was helaas goed te merken aan de afzeggingen en de achterblijvende inschrijvingen. Gelukkig zien we nu, bijna een jaar verder, een duidelijk herstel in de markt. Veel exposanten die in 2009 afhaakten hebben ons al laten weten dat ze volgend jaar wél van de partij zijn."

Inhoudelijk zal de komende beurs duidelijk een ‘groener’ karakter krijgen. Onder de noemer GreenTech rolt de organisatie de loper uit voor alles wat te maken heeft met schone voertuigen en de bijbehorende, innovatieve technieken. Leveranciers van oplossingen op het gebied van nieuwe brandstoffen worden gebundeld in deze aparte ruimte.

Overigens staat Equip Auto voortaan onder leiding van Claude Cham, tevens President van de FIEV (Franse federatie van toeleveranciers aan de voertuigindustrie).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding