De definitieve keuze uit mogelijke plekken moet nog worden gemaakt. De exacte datum van opening hangt sterk af van de mate waarin het betreffende pand de komende tijd nog verbouwd moet worden. December is echter wel een interne streeftermijn bij USN-Centuri.

Het bedrijf uit Harderwijk heeft 29 eigen vestigingen in Nederland en zeven in België. De onderneming heeft de ambitie één tot twee filialen per jaar te openen op de weinige ‘witte plekken’ die de kaart van Nederland nog laat zien. Eind van het jaar opent USN-Centuri dus de eerste vestiging in Friesland. Sales director Dirk Luteijn is er blij mee. "Dit is goed voor de ondersteuning van onze bestaande klandizie daar. Dat gebeurt nu nog vanuit de vestiging Groningen."

Alle vestigingen van USN-Centuri hebben volgens Luteijn relatief veel onderdelen op voorraad. "Elke vestiging is een depot met een goede voorraad. Dat is één van onze sterke punten en we zien dat de markt dat waardeert. We hebben het afgelopen jaar goed verkocht op het gebied van rem- en stuurdelen en dat komt onder meer omdat wij de onderdelen op de plank hebben liggen en meteen kunnen leveren."

Meer hierover in de vandaag bij AM17 verschenen bijlage Autoprof Hardenberg. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding