Méguin is gevestigd in Saarlouis en profileert zichzelf met de slogan Oil of Germany. Elke vijfde liter olie die in Duitsland wordt afgevuld voor automotive toepassing komt uit de fabriek van Méguin. Behalve voor zichzelf produceert het bedrijf ook olie en additieven voor andere spelers.

Méguin is sinds 2006 een dochterbedrijf van land- en branchegenoot Liqui Moly en is in Nederland een nieuwe speler op de markt. Directeur Kees Stok van Mate for Cars gaat het merk voeren naast Castrol. Waarschijnlijk komt Méguin nog voor het einde van dit jaar in de catalogus van Aldoc te staan. In verband met de gegroeide behoefte aan opslag heeft Stok in Ridderkerk, standplaats van Mate for Cars, een extra opslaghal gehuurd.

Stok typeert Méguin als "een A-merk met een B-status." Met dat laatste doelt hij de relatieve onbekendheid. Het merk bestaat echter al honderdzestig jaar, ontwikkelt en controleert zijn producten in eigen laboratoria, is in bezit van alle vrijgaves van autofabrikanten en dekt met zeven olietypen circa 95 procent van de markt af. Méguin is volgens Stok "no nonsense maar kwalitatief hoogwaardig, met producten in een mooie, rustige verpakking."

Mate for Cars greep vorige week de presentatie in Hardenberg aan om grossiers voor de verdere distributie te zoeken. "Ik heb vandaag (de eerste beursdag, red.) al verschillende gesprekken gevoerd. Het streven is een netwerk van grossiers aan te stellen. Daarmee kan ik heel Nederland afdekken en iedereen exclusiviteit geven binnen een bepaalde regio." Met het oog op de introductie ontving overigens iedere klant die in Hardenberg een vat van zestig liter olie afneemt gratis een vat Warsteiner-bier van vijf liter. (MM)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding