Sommige bandenleveranciers hebben nu al moeite om aan de vraag te voldoen. Dat heeft Edwin Brinksma, manager bij de vereniging voor de banden- en wielenbranche Vaco, in een interview laten weten.

"Dit jaar is het vroeger druk bij de bandenspecialisten dan voorgaande jaren. Producenten draaien op volle kracht om daar waar mogelijk nog aan de vraag te kunnen voldoen", aldus Brinksma. Vorig jaar ontstond een run op winterbanden door de strenge winter, waardoor garagebedrijven de vraag niet aankonden. Tegelijkertijd moesten veel bandenspecialisten door de economische crisis flink snijden in de productie.

"Nu zij geconfronteerd worden met een plotselinge versnelling van de vraag kunnen ze het niet aan", zegt Brinksma. Volgens Kwik-Fit, een van de grootste bandenleveranciers in Nederland, gingen er tot nu toe dit jaar zo’n 10 procent meer winterbanden over de toonbank. Voor de bandenbranche was afgelopen winter een gouden tijd.

De gladheid zorgde ervoor dat er 1,2 miljoen winterbanden werden verkocht. Het jaar daarvoor waren dat er 700.000. Brinksma verwacht dat de aantallen van afgelopen winter opnieuw gehaald zullen worden.

Bron: AutoInternationaal

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding