Organisator is Evenementenhal Holding, dezelfde partij achter de regionale automotive branchebeurzen in Hardenberg en Gorinchem. Transport Venray 2011 zal een mix worden van drie bekende titels: Carrosserie Vakdagen, Klein Transport Vakbeurs en de Autoprofessioneel & Schadeherstel Vakbeurs. Organisator Geert Huising verwacht dat een kwart van de stands in Venray bezet zal worden door bedrijven met een directe link naar de autobranche. Automobiel Management en het vakblad TTM zullen fungeren als mediapartners.

Transport Venray 2011 gaat mikken op de volgende sectoren: automotive, schadeherstel, bedrijfswagens en -inrichting, aanhangwagens, accessoires, trucks, opleggers, carrosserie en dienstverlening. De beurs zal van 14.00 tot 22.00 uur geopend zijn en draaien volgens de bekende fullservice formule (catering, parkeren en uitnodigingsservice inclusief). Mogelijk worden op termijn de drie ‘bloedgroepen’ uitgesplitst naar zelfstandige beurzen, naar voorbeeld van Hardenberg en Gorinchem. "Maar laten we eerst eens afwachten hoe Transport Venray aanslaat, qua deelnemersveld en bezoekersaantallen."

Huising zegt dat hij vorige maand aan de vooravond van Autoprof Hardenberg de exposanten heeft gewezen op Transport Venray 2011. "Ik besef dat de branche een druk beursjaar tegemoet gaat. Toch zijn de eerste reacties veelbelovend."

Met name voor de Carrosserie Vakdagen in Gorinchem bestaat al geruime tijd een wachtlijst. Diverse (potentiële) deelnemers zouden, gezien hun eigen vestiging en de herkomst van hun klanten, gebaat zijn bij een beurslocatie in zuidoostelijk Nederland. Discotheek Zenith, gelegen in het Venrayse kerkdorp Oostrum nabij de A73, ging eind mei failliet. Het gebouw is eigendom van de lokale ondernemer Harry Maessen en vervangt op termijn (vanaf september 2011) de hal die Maessen afgelopen voorjaar verkocht aan de Evenementenhal Holding. Op die oorspronkelijk beoogde  plek, eveneens gesitueerd nabij de A73, beginnen op 7 december de Tuinbouw Relatiedagen, het eerste evenement onder de hoede van de Evenementenhal .

In de komende maanden wordt de ex-disco inwendig verbouwd, zodat drie geschakelde hallen ontstaan van respectievelijk 9500, 5000 en 8000 à 10.000 vierkante meter. Met die opzet ontstaat de mogelijkheid om meerdere beurzen, congressen, concerten en dergelijke tegelijk te houden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding