De meeste oproepen wegens pech komen uit Den Haag en Rotterdam. De Wegenwacht heeft de bezetting flink opgeschroefd met extra mensen op de weg en aan de telefoon. Zij verwacht dat het de komende uren nog drukker wordt.

De wegenwachters van ANWB en Route Mobiel hebben ook al een druk weekeinde achter de rug door de koude, meldt De Gelderlander.

Woordvoerders van beide organisaties meldden zondag een flink aantal extra mensen met pech te hebben geholpen. Automobilisten hebben door de vorst vooral te kampen met startproblemen of problemen met de accu of dichtgevroren sloten en vastgevroren handremmen. De ANWB hielp zowel zaterdag als zondag ruim vierduizend mensen, terwijl dat er normaal altijd ruim drieduizend per dag zijn. De zegsman van Route Mobiel kan geen concrete cijfers geven, maar spreekt van een toename van de meldingen met ongeveer zestig procent.

Niet alleen de vraag naar winterbanden slaat dit jaar alles (op veel plaatsen zijn ze al uitverkocht). Door de vroeg intredende winter neemt ook de vraag naar accu’s en antivries en dergelijke flink toe. Het AD beweert zelfs dat de winterbanden op zijn.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding