Dit schrijft het innovatieblad Idealize. Hiermee zou banden wisselen een stuk eenvoudiger worden. Na een druk op de knop blaast de ballon zichzelf op en kan door de hoge druk 1,3 ton aan gewicht omhoog duwen. "Het gewicht van een gemiddelde Europese auto", aldus Idealize. De ballon is gemaakt van geweven polyester en heeft een coating van PVC. De deksel van de zogeheten ‘Easy Car Jack’ fungeert tevens als gevarendriehoek.
Remi van Oers onthulde zijn opblaasbare krik tijdens de afstudeershow van de Design Academy te Eindhoven. Volgens de pas afgestudeerde student is er ‘veel interesse vanuit verschillende industrieën’ voor de Easy Car Jack. Er wordt nu onderzocht waar de kansen liggen: verkopen of zelf uitbrengen’. (fotos Idealize) 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding