Johnson Controls wil de autostoelendivisie in het eerste half jaar van 2011 overnemen van de Duitse Keiper Recaro Group. Op die manier hopen de Amerikanen hun OEM-activiteiten te verbreden op het gebied van (componenten voor) autostoelen. Recaro’s andere activiteiten (onder meer vliegtuigstoelen en kinderzitjes) vallen buiten de overeenkomst. De Keiper Recaro Group wil zich meer gaan richten op de groeiende markt voor vliegtuigstoelen.

De verkoopprijs is niet bekend gemaakt. De geschatte omzet van de onderdelen die nu verkocht gaan worden bedraagt circa 750 miljoen euro. Tot de klanten van Keiper Recaro behoren onder meer Aston Martin. Johnson Controls is een van ’s werelds grootste bouwers van auto-interieurs. Inclusief de voorgenomen acquisitie komen de geschatte inkomsten uit de auto-industrie op iets minder dan 12,5 miljard euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding