In 2007 ging het bedrijf BBS al eens failliet, om een paar maanden erna alsnog een doorstart te maken. Nu is het wederom mis bij het Duitse bedrijf, want vorige week heeft BBS bij een lokale rechtbank opnieuw faillissement aangevraagd. Of dit het definitieve einde van de velgenfabrikant betekent is vooralsnog onduidelijk. 

Voorlopig mogen de 436 medewerkers van het bedrijf even thuisblijven, en wachten op wat komen gaat. Momenteel is BBS in handen van het Belgische Creacorp. In 2007 gaf het bedrijf de gestegen aluminiumprijs en tegenvallende omzetcijfers op als reden op voor de toenmalige geldproblemen. De oorzaak van de problemen is vooralsnog onbekend. In december schijnt er namelijk nog sprake geweest te zijn van een miljoenendeal. BBS zou een deel het bedrijf verkopen aan concurrent Ronal AG, wat dus niet gelukt is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding