De productieversie van deze automaat heeft volgens het bedrijf met succes zware duurzaamheidstests op de testbank doorstaan. "De geplande start van de productie staat voor eind 2011. Een overeenkomst om vanaf 1 januari 2012 jaarlijks tenminste 20.000 eenheden van de TX-6 af te nemen is gesloten met Lifan", aldus de onderneming. Bestuursvoorzitter Jos Haag van Antonov stelt desgevraagd dat een oplage van 20.000 eenheden te vergelijken is met een omzet van circa 20 miljoen euro. "Voor Antonov is dat dan 10 miljoen euro, aangezien we in een 50/50-joint venture zitten", zo nuanceerde hij. 
Antonov is in onderhandeling met een aantal andere partijen over vergelijkbare overeenkomsten. Concreet wilde Haag daar niet over worden. "We zijn met meer dan één partij in gesprek". Binnen EFA, de joint venture tussen Antonov en het Chinese Landai, zijn inmiddels een technisch team en een inkoopwerkgroep opgezet. "Zij zullen met de Chinese toeleveranciers samenwerken", aldus Antonov. De onderneming gaf verder aan dat het van de Britse overheid subsidies heeft ontvangen ter waarde van 850.000 Britse pond. De ontwikkeling van een automatische transmissie met 3-versnellingen verloopt "voorspoedig".

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding