Het bedrijf uit Amsterdam heeft dinsdag de overeenkomst met Fiat uitgebreid, na aanvankelijk Fiats te voorzien van het zogeheten Blue&Me-systeem en vervolgens modellen van Alfa Romeo en Iveco. Tegelijkertijd wordt bekend dat Jefferies het koersdoel voor TomTom verhoogt naar 6,20 euro (stond op 4,60) in aanloop naar de kwartaalresultaten van het concern. Het advies blijft echter underweight omdat de onderliggende fundamenten zwak blijven. Bij beperkte zichtbaarheid op mogelijkheden in nieuwe eindmarkten is de groei voor TomTom beperkt, stellen de analisten. Het aandeel opende vandaag op 7,70.

In het tweede kwartaal van dit jaar wordt het semi-geintegreerde navigatiesysteem leverbaar op de nieuwe Lancia Ypsilon. Het eerste jaar is het gebruik van de live-diensten, waaronder de verkeersinformatiedienst van TomTom, gratis.

Het eerste model dat voortvloeiend uit de overeenkomst met TomTom leverbaar werd met het semi-geintegreerde navigatiesysteem was de Fiat Punto Evo in augustus 2009. Sindsdien heeft de Italiaanse autoproducent meer dan 50.000 auto’s en busjes verkocht met een dergelijk navigatiesysteem waarmee verschillende functies centraal kunnen worden bediend.

TomTom levert verschillende navigatieoplossingen aan verschillende autoproducenten: aan Renault bijvoorbeeld een volledig geïntegreerd navigatiesysteem. Met Mazda werkt TomTom samen via de Japanse electronicaproducent Sanyo. Ook heeft TomTom overeenkomsten met Toyota en Subaru. Een nieuwe navigatieapplicatie van de onderneming Route 66 bevat daarbij meer dan 100 kaarten en locatiecontent van TomTom. De app voor het Android systeem wordt deze maand op de markt gebracht, zo maakten beide bedrijven bekend. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding