In deze fabrieken werd volgens Bridgestone geen kritieke schade gemeld, maar uit veiligheidsoverwegingen werd onmiddellijk na de aardbeving de productie stopgezet. Bridgestone zal nagaan of de productie in de fabrieken in Tochigi, Nasu, Kuroiso en Tokio opnieuw kan starten op basis van elektriciteitsbeperkingen en andere kwesties. In deze fabrieken werden geen gewonden of doden gemeld. 
De fabriek in Yokohama is inmiddels veilig verklaard, waarna de productie gedeeltelijk werd herstart. Bridgestone zal nagaan wanneer de productie in de fabriek in Yokohama opnieuw op volle kracht kan herstarten op basis van elektriciteitsbeperkingen en andere kwesties. In deze faciliteit werden geen gewonden of doden gemeld. In alle andere fabrieken in Japan werd de productie herstart nadat was geconstateerd dat deze veilig zijn. Bridgestone zal het effect van de ramp op de productie na meer controles bekendmaken. Overigens laat de bandenproducent in een persverklaring weten ‘haar diepste medeleven te betuigen aan alle families die dierbaren hebben verloren na de aardbeving.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding