Net zoveel mensen willen een voertuigcheck met één druk op de knop en 61 procent wil een automatische noodoproep na een ongeval. Dat blijkt uit een onderzoek naar internet in de auto door marktonderzoekbureau Puls onder 1000 autokopers in Duitsland.
Internet is vooral welkom voor snellere informatie over verkeer en veiligheid. Want in het ontvangen van berichten en titelinformatie over muziek is de automobilist minder geïnteresseerd: slechts 1 op de 3. Slechts een kwart wil e-mails direct in de auto ontvangen.
“Dat leidt af of overvoert de automobilist”, verklaart Puls-baas Konrad Weßner. “En anderen hebben dat allemaal al op hun smartphone of tablet.”
Voorlopers in internet in de auto zijn BMW met Connected Drive en Ford met Sync. Komend jaar al kun je in de nieuwe Ford Focus met behulp van een smartphone of een usb-stick een Wi-Fi-Hotspot in de auto aanleggen waarop alle vijf inzittenden dan draadloos internet hebben. De navigatie is spraakgestuurd, net als de airco en het muziek- en entertainmentsysteem. Via Bluetooth kan het systeem verbinding leggen met je mobieltje en sms’jes voorlezen.
In de Peugeot 5008 kun je ook toegang tot internet krijgen met een datamodule in de middenconsole of het handschoenenkastje. SIM-kaart erin en klaar. Audi heeft in de A8 en A7 Sportback al en kant-en-klaar gleufje waar een SIM-kaart in moet om een internetverbinding tot stand te brengen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding