Het bedrijf benadrukt dat het apparaat vooral geschikt is voor het al dan niet vrijwillig beteugelen van de snelheid van bestelauto’s.  Geregeld laait onder weggebruikers de discussie op over het ‘gejakker’ met bestelauto’s. Recent was er een poll op de website van Autovisie, waar driekwart van de stemmers zich voor een snelheidsbegrenzer voor bestellers uitsprak. Reden voor Gold Automotive om hun nieuwe Speed Limiter speciaal onder de aandacht bestelautorijders en –eigenaars te brengen. 
Account Manager Cornelis van Putten onderscheidt twee manieren om het apparaat te gebruiken: met een vrijwillige en een opgelegde beperking. "De eerste optie is handig voor wie bekeuringen wil voorkomen. De auto wil dan niet harder dan je zelf hebt ingesteld, of laat via een akoestisch signaal weten dat je te snel rijdt. Dit is met name een handige optie op snelwegen waar een trajectcontrole geldt. De tweede optie is geschikt voor autoverhuurbedrijven en voor fleetowners, die hun chauffeurs willen beteugelen en zeggen: 120 is genoeg." De Gold Speed Limiter is geschikt voor nieuwe en gebruikte drive-by-wire personen- en bestelauto’s. De Speed Limiter kan ook worden gecombineerd met de Gold Cruisecontrol GC90. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding