Vialle Alternative Fuel heeft tijdens de internationale Gas Show 2011 in Warschau de zogenoemde Inpro Award voor het meest innovatieve lpg-systeem gewonnen voor zijn LPdi voor direct ingespoten motoren. Deze prijs wordt toegekend door een internationale jury, die van mening is dat Vialle met LPdi een uitermate innovatief product heeft ontwikkeld. Het systeem maakt gebruik van het originele benzinesysteem, en de originele benzine-injectoren. Dit zou resulteren in rijeigenschappen die niet zijn te onderscheiden van het rijden op benzine.

 

Voorts sluit het LPdi-systeem aan op de modernste direct ingespoten benzinemotoren, die in toenemende mate door autofabrikanten worden ingezet om te kunnen voldoen aan strenge milieu-eisen. Met een LPdi-systyeem wordt de uitstoot van CO2 nog eens met negen tot tien procent gereduceerd.  

 

Het LPdi-systeem is nu leverbaar voor modellen van de merken van de Volkswagen Groep (VW, Audi, Seat, Skoda). Maar eind 2011 zullen ook voor andere merken LPdi-systemen leverbaar zijn, zegt Vialle.

    

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding