Het systeem is gebaseerd op Microsoft’s cloud-computing project Azure en wordt vanaf volgend jaar in Toyota’s elektrische auto’s en plug-in hybrids verwacht.  De software vertoont gelijkenissen met bijvoorbeeld OnStar van General Motors en zal functies bevatten als draadloze data-overdracht, GPS en het afspelen van multimediabestanden. Daarnaast wordt natuurlijk aandacht besteed aan verkeersveiligheid. 
Het project is een eerste stap in de samenwerking tussen de Amerikaanse softwaregigant en het Japanse autoconcern. Zelf komt Toyota eerder dit jaar al met een eigen systeem om auto’s via smartphones met het internet te verbinden. Dat staat echter los van de samenwerking met Microsoft.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding