De overeenkomst volgt na een jarenlange samenwerking tussen Kia, Vialle en Motronic, de Koreaanse partner van Vialle. De autofabrikant produceerde aanvankelijk alleen maar auto’s met LPi techniek voor de Koreaanse taximarkt. Kia gaat de systemen voor de Picanto nu wereldwijd vermarkten. 
In Zuid Korea rijden inmiddels al ruim twee miljoen auto’s van Kia en Hyundai rond met LPi techniek van Vialle. De gasinstallatie bouwer laat weten op dit moment met nog veel meer autofabrikanten in gesprek over het leveren van LPi systemen. Door toepassing van directe injectie is LPG met name met het oog op de komende Euro6 wetgeving enorm interessant geworden. Euro 6 stelt strenge eisen aan de uitstoot van roetdeeltjes, ook bij benzinemotoren. Volgens Vialle zorgt hun LPi systeem voor een halvering van het aantal roetdeeltjes.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding