Dat blijkt uit onafhankelijk marktonderzoek in opdracht van de vakbeurs Rematec (medio juni in Amsterdam RAI). 53 procent van de 1.011 ondervraagde Nederlandse autobezitters heeft geen idee wat revisie betekent; 47 procent zegt dit wel te weten. Ongeveer een derde is door hun garage op enig moment geïnformeerd over het gebruik van gereviseerde onderdelen bij onderhoud of reparatie van hun auto.

Na uitleg gekregen te hebben over het gebruik van gereviseerde onderdelen, zegt 71 procent  dat zij (zeker) zouden overwegen om gereviseerde onderdelen te gebruiken. Na geïnformeerd te zijn over de mening van experts ten aanzien van de waarde van revisie stijgt dit percentage naar 81 procent.

ReMaTec2011 (19 t/m 21 juni) is de grootste vakbeurs ter wereld voor de revisie van motoren, transmissies en componenten en wordt elke twee jaar in Amsterdam gehouden. Productmanager Niels Klarenbeek over de resultaten: "Het onderzoek geeft aan dat consumenten nog vrij onbekend zijn met revisie, maar na uitleg open staan voor het idee. Als de consument goed geïnformeerd en bij het proces betrokken wordt, valt er veel winst te behalen voor deze industrie."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding