Een autoruitprijs verschilt bij iedere aanbieder, met een onderscheid tot honderden euro’s. Tros Radar wijdde eind 2010 een uitzending aan de markt in autoruitservice. Klanten weten vaak niet wat de ruitprijs is, wat de montage kost en waarvoor toeslagen worden berekend. Hierdoor kan de klant moeilijk prijzen vergelijken. Kwik-Fit Glas wil hier verandering inbrengen, door "een transparante autoruitservice in de markt te zetten."

Audatex is een dienst van ABZ, onderdeel van Solera Inc, en biedt de verzekeringssector en schadesector calculatiemethodes voor het vaststellen van bedragen bij autoschade. Audatex gebruikt hiervoor objectieve gegevens. Kwik-Fit Glas is de eerste glasketen die gebruikmaakt van de Audatex Ruitcalculatie, die onder meer aangeeft welke ruit precies moet worden gemonteerd.

Kwik-Fit denkt verzekeraars en leasemaatschappijen enthousiast te krijgen voor de Audatex Ruitcalculatie omdat deze volgens de fitter tot een grotere transparantie zal leiden. Algemeen directeur Martin Post: "Het zit in onze genen om marktverandering te creëren en autoservice transparanter te maken. Eerder deden we dit voor banden, apk en onderhoud. Autoruiten zijn nu aan de beurt." Kwik-Fit Glas verwacht de komende jaren met meer dan twintig procent per jaar te groeien. De markt van autoglas voor personen- en bestelauto’s bedraagt in Nederland zo’n 220 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding