Als deze band lekt raakt, herstelt hij zich vanzelf. Dit heeft onderzoeksdirecteur Philippe Denimal bekend gemaakt tijdens de elfde editie van de Michelin Challenge Bibendum in Berlijn. 

De zelfherstellende band is uitgerust met een soort vel dat binnen in de band geplakt is en de gaatjes dicht. Het nieuwe systeem is doeltreffend bij lekken tot zes millimeter diameter, die 98 procent van de gaatjes vertegenwoordigen.’ Volgens de Franse bandenfabrikant zou de nieuwe band tegen 2014 op de markt kunnen komen.

Volgens statistieken van Michelin loopt een Europese bestuurder om de 70.000 à 100.000 kilometer een lekke band op, of om de zeven à tien jaar. In China en India is dat eerder om de 5.000 à 6.000 km, of gemiddeld twee keer per jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding