Brengt normaal gesproken een leenauto kosten met zich mee, Valvoline Cars kan het autobedrijf juist geld opleveren. Met een constructie waarin zowel Valvoline als de Business Partner een bijdrage doet in het leasebedrag, zijn er diverse mogelijkheden om het resterende leasebedrag terug te verdienen. Het autobedrijf kan de leenauto voor een zelf bepaald tarief aanbieden aan zijn klant, bijvoorbeeld wanneer diens eigen auto wat langer in de werkplaats staat.

De leenauto’s zijn standaard bestickerd in Valvoline-huisstijl en krijgen de naam van het autobedrijf op de deur. Naar keuze is er Citroën C1 of Peugeot 107 beschikbaar, in de kleuren zwart, donkerblauw en zilvergrijs. Omdat voor niets alleen de zon opgaat, is er één voorwaarde vanuit Van Heck en zijn Business Partners: het autobedrijf gebruikt Valvoline-smeermiddelen. De overeenkomst wordt gemaakt tussen het autobedrijf en LeasePlan.

Het idee komt voort uit een initiatief van Velba Automaterialen, één van de Business Partners van Van Heck. Samen met LeasePlan ontwikkelde Velba het leenautoplan, waar directeur Berry Balvers onder meer Valvoline bij wilde betrekken. Inmiddels heeft de Nijmeegse automaterialengrossier 48 leenauto’s klaar staan voor zijn klanten. Vandaag overhandigde hij de sleutels. 

Van Heck-bedrijfsdirecteur Johan van der Hoeven zag een kans om het plan breder te trekken en doopte het om naar Valvoline Cars. De doelstelling voor 2011 is honderd leenauto’s op de Nederlandse wegen te krijgen. Johan van der Hoeven voorspelt inmiddels een overschrijding van de doelstelling; in de eerste twee weken zijn bijna twintig aanvragen ingediend bij LeasePlan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding