Dat zegt desgevraagd Sator-CEO Adriaan Roggeveen. Er is geen sprake van dat hij zelf wat langer in het zadel blijft zitten, gezien de plotse vacature. Roggeveen treedt met ingang van 30 juni af als bestuurder.

De 51-jarige Zwijnenburg besloot vorige week zijn dienstverband als commercieel directeur bij Sator Holding te beëindigen. Formeel per 1 september, maar effectief met directe ingang vanaf 1 juni. Zwijnenburg wil geen commentaar geven. Hij verwijst naar Sator-CEO Adriaan Roggeveen, die spreekt van "een verrassing". Zwijnenburg zou maandag 30 mei intern hebben gemeld zich niet happy te voelen met de aanstaande taakverdeling binnen de nieuwe Sator-directie. Roggeveen: "Afgelopen woensdag hebben we spijkers met koppen geslagen."

De positie van Roggeveen zou worden ingevuld door een vierkoppige directie, gevormd door Martijn van der Eijk (marketing, inkoop, assortiment), Marc Welling (ICT en Operations), Hans Kruijer (Financiën) en Willem Zwijnenburg (Commercieel Directeur). Binnen dit collectieve bestuursmodel zou Martijn van der Eijk de directievoorzitter zijn. Over eenieders taken en verantwoordelijkheden binnen dit model is de afgelopen maanden "met alle betrokkenen" discussie gevoerd. Zwijnenburg gaf volgens Roggeveen aan zijn aanstaande functie bij nader inzien niet te ambiëren. "Willem is een man die graag met de voeten in de klei staat en zich minder thuisvoelt achter een bureau. Die operationele taken hebben we bij Sator echter juist neergelegd bij de werkmaatschappijen."

Tot Sator behoren onder meer Van Heck & Co, Havam, Nipparts, Pauwels, Harrems Tools en het Belgische Van Heck-Interpieces. Zwijnenburg trad per 1 mei 2010 toe tot de directie. Destijds volgde hij Henk Salomons op als commercieel directeur van de groep. Van een vergissing wil Roggeveen niet spreken, ook niet met de kennis van nu. "We hebben Willem toen voor de functie gevraagd omdat we hem er capabel voor achtten. En hij heeft ‘ja’ gezegd. Van beide kanten waren we ervan overtuigd dat het de juiste beslissing was." Het is nog onduidelijk wat Zwijnenburg gaat doen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding