Het is vanaf oktober 2011 niet meer mogelijk omgebouwde bestelwagens via de huidige nationale typegoedkeuring toe te laten. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor een aanpassing naar dubbele cabine. Om toelating toch mogelijk te maken, kan de leverancier van de aanpassing een meerfase ETG aanvragen. 

Het verkrijgen van een ETG betekent dat Snoeks Automotive B.V. de status van fabrikant bezit. Daarmee hebben zij de mogelijkheid om overal in Europa Opel Vivaro’s en Opel Movano’s met een dubbele cabine toe te laten zonder goedkeuring te moeten vragen aan toelatingsorganen van individuele EU-lidstaten. Snoeks Automotive B.V. mag als fabrikant een aanvullende CoC verklaring (Certificate of Conformity) afgeven waarop alle voertuiggegevens staan vermeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding