Was de periode januari t/m juni in zakelijk opzicht al niet verkeerd, voorzitter Hartmut Röhl van het Gesamtverbands Autoteile-Handel (GVA) zegt in het vakblad Automobilwoche dat de perspectieven voor de rest van 2011 "glansrijk" ogen. Hij baseert zich op een enquête onder zijn achterban. Ongeveer negentig procent van de leden in 2011 verwacht een hogere omzet te draaien dan in 2010.

Opvallend is dat de distributeurs optimistischer zijn dan de producenten. Röhl verklaart het verschil uit de meer internationaal gerichte blik van de producenten: door de grotere onzekerheid van exportmarkten is de perceptie al snel wat minder rooskleurig dan bij degenen die zich alleen op de sterke Duitse markt hoeven te focussen.

In de Duitse onderdelenbranche gaat het nu al achttien maanden op rij crescendo. Het daarmee samenhangende optimisme bij zowel de handel als de industrie weerspiegelt zich in het autobedrijf. Ook daar rekent bij onze oosterburen een duidelijke meerderheid (89 procent) erop dat het huidige derde kwartaal hen méér omzet zal brengen dan de periode juli-september 2010.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding