De Amerikaanse fabrikant heeft laten weten dat het Duitse Navigon nu ook formeel zijn eigendom is geworden. Navigon is voortaan en dochteronderneming van Garmin Ltd. De overname moest nog groen licht krijgen van de mededingingsautoriteiten. Hoeveel Garmin heeft betaald voor de acquisitie is niet bekend gemaakt.

Garmin is de grootste concurrent van TomTom en werd in 1989 opgericht. De onderneming heeft wereldwijd intussen 85 mobiele navigatiesystemen verkocht. Voor de Amerikanen was met name de sterker geworden positie van Navigon op de Europese markt aanleiding voor de overname. Op het gebied van draagbare navigatiesystemen zou Navigon in Europa een marktaandeel van ongeveer zeven procent hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding