Dat heeft de VWA gemeld. Daarom is in samenwerking met het Kenniscentrum Dierplagen gestart met de bestrijding van exotische muggen op het industrieterrein in Weert, waar deze importeur was gevestigd. Al eerder is bij een vergelijkbaar bedrijf in Oss de Aziatische tijgermug gevonden. Daar is vorige week ook met de bestrijding begonnen. 

Het bestrijden van de exotische muggen is een voorzorgsmaatregel om ze geen kans te geven zich te vestigen in Nederland. Beide muggensoorten kunnen zich goed voortplanten in autobanden.

Sinds 2008 wordt er langs diverse snelwegen in Nederland en sinds 2009 bij bedrijven die handelen in gebruikte banden gecontroleerd op de aanwezigheid van exotische muggensoorten. Worden de muggen aangetroffen, dan worden deze bestreden met bestrijdingsmiddelen voor larven en volwassen muggen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding