Een overeenkomst van die strekking is recentelijk ondertekend. Onderdeel ervan is ook dat Johnson Controls de private label-batterijen levert. Daarmee wordt de fabrikant Hefra’s  voornaamste leverancier.

De winst zit ‘m voor de eindgebruiker vooral in de betere logistiek, zegt Laurent Sijs, Marketing Manager Benelux van Johnson Controls Power Solutions. "Een lokale partij als Hefra kan veel beter de dienstverlening en uitleveringsgraad garanderen dan een fabrikant. Dat is ook niet zozeer onze primaire taak." Johnson Controls zocht volgens hem al langer een partner in Nederland om de fijndistributie naar het autobedrijf te verbeteren. De overeenkomst met Hefra komt naast de bestaande deals met Doyen en Brezan.

Hefra is al ruim veertig jaar actief in de batterijmarkt en geldt als één van de grootste batterijspecialisten in de Benelux. Johnson Controls is fabrikant van onder meer Varta en levert zowel aan de bestaande markt als het snel groeiende start-stopsegment. Wereldwijd bedraagt de productiecapaciteit meer dan 120 miljoen batterijen per jaar. Beschikbaarheid, service en de overdracht van technische kennis over batterijen zullen volgens de fabrikant steeds belangrijker worden, gelet op de toenemende complexiteit en strengere milieunormen.

Freek Blekxtoon, directeur van GroupAuto Nederland, dat al jaren Varta voert, is verheugd met de samenwerking: "Varta is al jaren een internationale partner van ons en de eerstemontagekwaliteit staat niet ter discussie. Wel is het zo dat hun eigen distributiesysteem niet aansloot bij de huidige markt. Aangezien ook veel leden van GroupAuto samenwerken met accudistributeur Hefra, is dit voor hen een goede oplossing. GroupAuto is dan ook blij met deze nieuwe aanpak, waar wij mede op hebben aangedrongen."

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding