Vorig jaar bracht USN-Centuri meer dan honderdduizend startbatterijen van Coldax aan de man. Tot op heden werden ze betrokken bij andere fabrikanten. Vanaf week 39 neemt Johnson Controls het stokje over. De range wordt dan teruggebracht van 38 artikelnummers naar 25. "Er bestond enige overlap in het programma", licht salesmanager Richard van Schie toe.

Bij USN-Centuri in Harderwijk vond gisteren de kick-off plaats van de samenwerking met Johnson Controls. De overeenkomst betreft uitsluitend startbatterijen voor personenwagens. Andere segmenten van de markt, zoals vrachtwagens en motoren, kunnen op aanvraag worden bediend.

Onder het private label Coldax levert USN-Centuri al geruime tijd accu’s, spiraalveren en ruitenwissers. Gemeenschappelijk kenmerk is de lagere prijs, gekoppeld aan een goede kwaliteit. Het is de bedoeling de range gestaag uit te breiden. Zo kwam er vorige maand  Coldax-olie bij. Vooralsnog bestaat deze range uit 5W40, 10W40, 5W30 longlife en 5W30 Ford motorolie. Klanten kunnen naar wens verpakkingen afnemen van 1, 5, 60 en 200 liter. Hoewel USN-Centuri nog geen reclame heeft gemaakt voor Coldax-olie, zegt het al meer dan tienduizend liter te hebben verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding