Met name producten op het gebied van milieu en veiligheid jagen de omzet stevig aan. Om voorop in de automotive branche te blijven, trekt Bosch voor het komende jaar 3,2 miljard euro uit voor onderzoek. Volgens Bernd Bohr, hoofd van de automotive divisie, steekt dit bedrag aanmerkelijk boven het gemiddelde van de sector uit. Gevaren die de omzet kunnen bedreigen ziet Bohr vooral in een afkoelende Chinese markt, stijgende prijzen van grondstoffen en de onzekere economische wereldsituatie.

Ondanks het matige succes van de Tata Nano verwacht Bosch nog steeds een groeiende markt voor goedkope auto’s. Het achterland van China en "op een zeker moment ook Afrika" vraagt volgens Bohr om technisch simpele auto’s, van rond de drieduizend dollar.

De onderneming Bosch verwacht een toename van het personeelsbestand met tienduizend medewerkers, waarmee het totaal op 177 duizend komt. De stijging zal vooral in Azië en de Pacific plaatsvinden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding