De krachtenbundeling is het logische gevolg van het meerderheidsbelang dat de investerings-groep H2 onlangs in Unipart Automotive verwierf. H2 is immers ook grootaandeelhouder van Sator Holding.

"Er worden binnen de traditionele inkoopmethodes nog veel onnodige kosten gemaakt door zowel de producenten als de distributeurs" aldus Adriaan Roggeveen, die als Directie Voorzitter van AP United zal aantreden. "Het eenvoudigweg optellen van inkoopvolumes is al lang niet meer voldoende om een scherpere inkoop mogelijk te maken".

Unipart Automotive is de grootste Britse distributeur van auto-onderdelen, gereedschappen en garage uitrusting. Met 175 vestigingen verspreid door Engeland, Schotland en Noord Ierland realiseert zij een omzet van 205 miljoen Euro.

AP United gaat zich met een team van experts uit zowel Sator als Unipart vestigen in Amsterdam.

De samenwerking van Unipart Automotive en Sator zal zich beperken tot de inkoop-bundeling binnen AP United. Verder zullen beide ondernemingen volledig zelfstandig, met autonoom management, in hun eigen markten opereren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding