Emergency Call is een systeem dat bij een ongeval snel hulpdiensten kan inlichten. Via een druk op de knop of via een automatisch uitgaand signaal kan politie, brandweer en/of een ambulance worden opgeroepen. Uniek aan het systeem is dat de oproep wordt aangenomen door een eigen servicecentrale die bovendien een dataverbinding met de auto kan aanleggen. Op deze manier kan de exacte locatie van de auto afgelezen worden en bovendien geconstateerd worden hoeveel inzittenden zijn betrokken, of en zo ja welke airbags zijn afgegaan en waar de auto is geraakt. Op deze manier kunnen de juiste hulpdiensten te allen tijde optimaal geïnformeerd worden. Bovendien wordt tijd bespaard omdat niet eerst via de landelijke 112 meldkamer gebeld hoeft te worden, maar door de BMW servicecentrale direct contact wordt gezocht met de meldkamer van de locale hulpdienst die benodigd is.

BMW ConnectedDrive is een paraplu voor nog veel meer toepassingen. Google Local Search, weer- en buienradar, nieuwsberichten: een greep uit de toepassingen die vanaf november dit jaar beschikbaar zijn voor BMW’s vanaf september 2010.

Op het gebied van connectiviteit van bestuurder, het voertuig en de omgeving heeft BMW al jaren een toonaangevende rol. Al in 1980 was BMW het eerste merk in de Formule 1 dat met telematica in de pitbox de technische data van de racewagens kon bewaken. En als ’s werelds eerste autofabrikant leverde BMW in 2001 een web-based portal voor gebruik in voertuigen. In 2008 beschikte de BMW 7 Serie bovendien als eerste auto over volledig internet in de auto. Het ConnectedDrive platform levert sindsdien diensten zoals nieuws-, weer- en verkeersinformatie, reisgidsen, complete Office-functies, e-mail en verschillende Google-diensten. Het systeem maakt gebruik van een in de auto ingebouwde SIM-kaart waarmee alle diensten in de gehele EU zonder additionele kosten gebruikt kunnen worden. Deze zijn ingedeeld in de categorieën ‘Gemak’, ‘Infotainment’ en ‘Veiligheid’.

In de eerste categorie vallen toepassingen als Google Local Search (navigatiehulp met aanvullende informatie en zoekfunctie), Concierge Call (persoonlijke assistent 24/7), Teleservice Call (auto geeft zelf servicebehoefte door aan dealer) en Teleservice Battery Guard (houdt accuspanning in de gaten).

Weer (o.a. buienradar), nieuws, internet, bluetooth streaming audio (muziek afspelen via bluetooth), Send to Car (informatie van pc verzenden naar auto), Mobile Office (e-mail, adresboek), BMW Apps (social media, Last Mile Navigation) en BMW Routes (toeristische routes) zijn de toepassingen die in de categorie Infotainment vallen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding