Deze voorziening, Door Edge Protector, zal in januari 2012 voor het eerst beschikbaar zijn in de Ford Focus. Het systeem – ontworpen door ingenieurs van Ford in het Duitse Keulen – treedt automatisch in werking wanneer het portier wordt geopend. Er schuift dan binnen een fractie van een seconde een verborgen beschermingsstrip uit het portier, die als een stootkussen voortkomt dat de lak en carrosserie schade oplopen.
"Door Edge Protector is volgens ons typisch zo’n voorziening waarvan klanten later zullen zeggen: ‘Waarom zijn ze daar niet eerder op gekomen?’" aldus Matthias Tensing, Product Development System Engineer. "Het systeem is een hele zorg minder voor ouders met kinderen achterin of mensen die in een smalle ruimte moeten parkeren."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding