Dit meldt het Algemeen Dagblad naar aanleiding van uitlatingen van ontwikkelingschef Jean-Pierre Jeusette. “We werken aan de perfecte vierseizoensband. Daarmee is het niet meer nodig om andere banden te monteren, bij de wisseling van de seizoenen,” Nu zijn er al wel zierseizoensbanden op de markt, maar die vormen volgens Jeusette een compromis. “Ze presteren nooit zo goed als de specifieke winter- of zomerband.” 

Goodyear Dunlop meent echter dat het technisch mogelijk moet zijn om straks een band te maken die alle seizoenen goed aankan. Belangrijke reden om deze band te ontwikkelen zou zijn dat het wisselen van zomer- en winterbanden veel tijd en ongemakken met zich mee brengt. “Bovendien is het klimaat tegenwoordig zo grillig, dat ’s winters regelmatig de temperatuur toch weer boven de 7 graden stijgt. En dan heb je met een winterband een langere remweg dan met een zomerband.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding