De lampen in de auto’s, gemaakt door Siemens-dochter Osram, zouden inbreuk maken op patenten van het concern.

Dat maakte LG vandaag bekend. Het is de laatste ontwikkeling in een patentstrijd tussen LG, Samsung LED en Osram. Het onderdeel van Siemens spande in juni zaken aan tegen beide Zuid-Koreaanse bedrijven bij rechtbanken in de Verenigde Staten, Duitsland en Japan. LG vroeg de handelscommissie in eigen land in juli om een verbod op alle LED-producten van Osram.

,,We hebben besloten autofabrikanten die LED-verlichting van Osram gebruiken toe te voegen aan onze zaken omdat de inbreuk op de patenten in toenemende mate effect heeft op de snelgroeiende LED-industrie”, aldus LG.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding