Aanleiding is dat de regelgeving rondom de winterbandenplicht in heel Europa verschillend is en voortdurend aan verandering onderhevig is. De boetes bij het niet voldoen aan de regels kunnen behoorlijk oplopen. "We krijgen veel vragen over de winterbandenplicht", zegt Edwin Brinksma, branchemanager van Vereniging Vaco. "De wet- en regelgeving over winterbanden is ook nu weer hier en daar veranderd. Door de veranderingen is het noodzakelijk het overzicht van het afgelopen voorjaar te actualiseren."

Vereniging VACO brengt het nieuwe overzicht met de wet- en regelgeving over winterbanden en sneeuwkettingen alweer voor de vijfde keer uit. "We krijgen veel positieve reacties op het overzicht", aldus Brinksma. "Voor de verplichting rondom personenwagenbanden wordt op een landkaart de verplichting in kleur aangegeven. Daarnaast is er een uitgebreide omschrijving per land beschikbaar. Ook voor bedrijfswagens is er zo’n uitgebreide beschrijving per land. Automobilisten en bedrijfswagenchauffeurs kunnen in een oogopslag zien waar wel en waar geen vorm van een winterbandenplicht geldt."

Volgende week verschijnt een informatief magazine over zomer- en winterbanden. Alle nieuwe regelgeving over winterbanden en het gebruik van sneeuwkettingen is in deze winterspecial opgenomen. Het magazine wordt onder andere verspreid via de VACO-bandenservicespecialisten. De wet- en regelgeving is vanaf nu te downloaden van www.vaco.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding