Analisten van de Deutsche Bank signaleren in hun rapporten over de automotive sector een daling van de rubberprijzen. "De huidige prijzen liggen 15 procent lager dan waar de meeste bandenfabrikanten hebben gebudgeteerd", zo stelt Deutsche Bank. 

Men voorspelt dat de huidige daling van de prijs van natuurlijk rubber een positieve invloed zou kunnen hebben op de winstmarges van de bandenfabrikanten volgend jaar, "maar dan wel alleen als de andere omstandigheden hetzelfde blijven als die in de voorgaande jaren." Tegelijkertijd voelen de bandenfabrikanten volgens Deutsche Bank dit jaar al een duidelijk effect van de prijsverhogingen dit jaar. 

Volgens de analisten zullen de hogere verkoopprijzen en lagere inkoopprijzen voor ruwe materialen de winsten van bandenfabrikanten in 2012 evenwel gunstig kunnen beïnvloeden, "en de lagere volumes goed kunnen compenseren."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding