Het apparaat is de M7 van Mobile RED. Dat bedrijf installeert al jarenlang bij de klant thuis of op kantoor volgsystemen in (onder meer) auto’s. "Bij autodealers, verhuurbedrijven, leasemaatschappijen en andere bedrijven met flexibele inzetbaarheid van auto’s, lopen wij steeds tegen hetzelfde probleem aan. Voor een korte tijd moet een volgsysteem worden ingebouwd en dus ook weer uitgebouwd. Dat kost al gauw 250 euro. Bij twintig tot dertig auto’s lopen die kosten aardig op", aldus Ruud Bruining van Mobile RED, dochterbedrijf van Micpoint.

Demo´s die garagebedrijven niet graag aan iedere potentiële klant (of potentiële dief) willen uitlenen, kunnen nu met een gerust hart met een volgsysteem op weg gestuurd worden. "Wij hebben  het draadloze volgsysteem geïntroduceerd: een rechthoekig kastje van 10x5x5 centimeter. Het past in ieder automodel en kan op allerlei plaatsen magnetisch worden bevestigd.  Vervolgens is de auto overal online te volgen via de website van ons moederbedrijf Micpoint. Met een eigen code kan men 24 uur per dag, zeven dagen in de week inloggen op onze website. Mocht iemand van plan zijn de auto te verschepen naar de andere kant van de wereld, dan de eigenaar ook daar gedekt. Het volgsysteem heeft een wereldwijde gps- en gsm-dekking. "Zodra er wat aan de hand is, zijn er drie mogelijkheden. U kunt zelf ingrijpen, de politie kan ingeschakeld worden of u belt onze alarmcentrale. Wij hebben namelijk een 24/7-alarmcentrale voor al onze producten", aldus Bruining.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding