Griffioen was tot 2003 mede-eigenaar van Nipparts. Hij blijft er tot november aan als algemeen directeur. Naar een opvolger bij Havam voor Raymond Vael wordt momenteel gezocht. Tot die tijd stuurt Vael ook Havam aan.

Volgens Martijn van der Eijk, ceo van Sator Holding, strookten de denkbeelden van Griffioen niet met het vijfjarenplan van Nipparts. In dat plan staat het woord ‘groei’ met hoofdletters geschreven. "Ton heeft ontegenzeglijk ondernemersbloed, maar zag het plaatje niet voor zich. Daarom hebben we gezamenlijk besloten uit elkaar te gaan."

Vooralsnog zal naar autonome omzetgroei voor Nipparts worden gezocht, maar een stap over de landsgrens is volgens Van der Eijk onontkoombaar. "We zijn nu te klein om met Nipparts een internationale rol van betekenis te spelen, iets dat we zeer zeker willen." Ter vergelijking wijst hij op  dochterbedrijf Van Heck, waarmee Sator al buitenlandse ervaring opdeed in België en Frankrijk. In de zoektocht naar overnamekandidaten voor de diverse bedrijfsonderdelen kijkt Sator nu met name naar Duitsland. Gezocht wordt naar overnamekandidaten die zich als specialist onderscheiden. "Of we zo’n eventuele overname in Duitsland gaan scharen onder een van onze huidige eigen werkmaatschappijen is nog volledig de vraag. De Duitse markt is volwassen en kun je niet zo maar vergelijken met de andere landen."

De Sator-ceo geeft aan dat bij onze oosterburen al meerdere gesprekken hebben plaatsgevonden, maar tot een overname is het nog niet gekomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding