Daarna zullen in de loop van 2012 meerdere partijen volgen, meldt woordvoerder Steven Kop van BesteGarage.nl. "We zijn niet gelieerd aan één of enkele grossiers. Wel willen we in zee gaan met partijen die in heel Nederland leveren. Die schaalgrootte is in lijn met de ontwikkeling die we zelf doormaken."

Eerder dan ze zelf had verwacht namelijk is ook BesteGarage.nl, waar autobezitters hun oordeel kunnen uitspreken over garages, zelf doorgegroeid naar een nationaal niveau. Bij de aftrap, eind augustus in de regio Rotterdam, sprak Kop de verwachting uit vanaf 2012 landelijk te gaan draaien. Maar die positie is al vandaag bereikt, anderhalve maand eerder. Autobezitters in heel Nederland kunnen op de website hun beoordeling geven, uit een bestand van 5.532 vaderlandse garages. De voertuigeigenaar vult het kenteken en de locatie in, waarna de website de beste garages in zijn buurt toont.

Autobezitters uit Rotterdam en omgeving maken volgens Kop al veel gebruik van de website. In korte tijd zouden bezoekers 3.381 profielpagina’s van garages hebben bekeken en zou 28 procent van hen contact hebben opgenomen met een garage. De initiatiefnemers van het concept stellen dat "veel autobezitters blijven bij hun huidige autogarage uit angst of omdat ze niet beter weten, terwijl ze wel beter willen."

Overigens is BesteGarage.nl een data-uitwisseling aangegaan met AutoWereld.nl, de site waarop zowel autobedrijven als particulieren gratis occasions kunnen plaatsen.

BesteGarage.nl heeft standnummer 203 op de vandaag begonnen beurs Transport Venray (t/m 17 november). Autobedrijven die zich bij de webonderneming inschrijven krijgen vijftig procent korting op een BesteGarage-abonnement, alsmede een half jaar gratis Automobiel Management.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding