Dat blijkt uit een recente peiling door het Verband der Automobil Tuner. Sinds het vierde kwartaal van 2010 is de sector de weg omhoog ingeslagen. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de groei van het aantal medewerkers. Meer dan de helft van de tuningbedrijven (54 procent) zegt in de afgelopen twaalf maanden nieuwe mensen te hebben aangesteld.

87 Procent van de VDAT-leden heeft in de eerste drie kwartalen van 2011 meer omzet geboekt dan in dezelfde periode in 2010. Het overgrote merendeel (86 procent) gaat wat 2012 betreft uit van wederom stijgende omzetten. Als ondergrens hanteren ze het niveau van 2011. Europa vormt de grootste voor 82 procent van de tuningbedrijven; slechts een gering aantal (minder dan vijf procent) behaalde zijn omzet alleen in Duitsland.

De VDAT vertegenwoordigt 130 merkonafhankelijke bedrijven in de tuning- en accessoirebranche.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding