Berry van Gestel directeur KW Parts België

KW Parts, ontstaan na de overname van het in België gevestigde Global Motorparts door het Zweedse Klintberg & Way, heeft de Nederlander Berry van Gestel benoemd tot algemeen directeur van de in België gevestigde divisie voor Amerikaanse auto-onderdelen.

Met de benoeming van Van Gestel haalt KW Parts een ervaren expert binnen die zijn sporen heeft in de twee- en vierwielerbranche. Van Gestel werkte in het verleden onder meer tien jaar als directeur voor Daf Trucks in Turkije en Europa en leidde acht jaar Harley Davidson in de Benelux en Frankrijk. In 2003 maakte hij de overstap naar de vierwielers als algemeen directeur van Cadillac en Corvette in Frankrijk.

Van Gestel: "Ik ben uitermate blij met de benoeming, KW Parts is een ambitieuze organisatie die de beste onderdelen- en accessoire leverancier  voor Amerikaanse auto’s wil worden in Europa. Ik ga de KW Parts-vestiging in België leiden. Vanuit dit magazijn wordt het vaste land van Europa bediend met onderdelen voor vrijwel alle Amerikaanse automerken." 

Het in het Belgische Kortrijk gevestigde KW Parts heeft zeventigduizend onderdeelnummers op voorraad en heeft nog eens toegang tot meer dan twee miljoen bestelbare onderdeelnummers. De omzet van het bedrijf bedraagt momenteel meer dan vijf  miljoen euro  en het is de verwachting dat deze omzet binnen een paar jaar zal worden verdubbeld. KW Parts levert onderdelen en accessoires voor Amerikaanse auto’s in 32 landen en bedient bijna tweeduizend Europese dealerbedrijven. Naast de Belgische vestiging zijn er nog twee Europese onderdelenmagazijnen: een in Noorwegen en een in Zweden. Het magazijn in België zal een cruciale rol spelen in de verdere groei van KW Parts in Europa.

Owe Sjölund algemeen directeur van Klintberg & Way en voorzitter van de board van KW Parts: "Wij hebben een belangrijke groei voor ogen met de recente overname van Global Motorparts en de daaruit voortgekomen start van KW Parts in België. Met de benoeming van Berry van Gestel tot algemeen directeur van KW Parts, halen we veel ervaring binnen en een groot internationaal netwerk, op importeur- en dealerniveau. Met het nieuwe bedrijf in België en de introductie van tal van nieuwe Amerikaanse auto’s in Europa, verwachten we de komende jaren een forse groei te realiseren en onze klanten nog beter te kunnen bedienen." 

Reacties

Berry van harte gefeliciteerd met deze benoeming!

Geplaatst door: Ron Goedhart op
Berry van Gestel directeur KW Parts België - Automobielmanagement.nl

Berry van Gestel directeur KW Parts België

KW Parts, ontstaan na de overname van het in België gevestigde Global Motorparts door het Zweedse Klintberg & Way, heeft de Nederlander Berry van Gestel benoemd tot algemeen directeur van de in België gevestigde divisie voor Amerikaanse auto-onderdelen.

Met de benoeming van Van Gestel haalt KW Parts een ervaren expert binnen die zijn sporen heeft in de twee- en vierwielerbranche. Van Gestel werkte in het verleden onder meer tien jaar als directeur voor Daf Trucks in Turkije en Europa en leidde acht jaar Harley Davidson in de Benelux en Frankrijk. In 2003 maakte hij de overstap naar de vierwielers als algemeen directeur van Cadillac en Corvette in Frankrijk.

Van Gestel: "Ik ben uitermate blij met de benoeming, KW Parts is een ambitieuze organisatie die de beste onderdelen- en accessoire leverancier  voor Amerikaanse auto’s wil worden in Europa. Ik ga de KW Parts-vestiging in België leiden. Vanuit dit magazijn wordt het vaste land van Europa bediend met onderdelen voor vrijwel alle Amerikaanse automerken." 

Het in het Belgische Kortrijk gevestigde KW Parts heeft zeventigduizend onderdeelnummers op voorraad en heeft nog eens toegang tot meer dan twee miljoen bestelbare onderdeelnummers. De omzet van het bedrijf bedraagt momenteel meer dan vijf  miljoen euro  en het is de verwachting dat deze omzet binnen een paar jaar zal worden verdubbeld. KW Parts levert onderdelen en accessoires voor Amerikaanse auto’s in 32 landen en bedient bijna tweeduizend Europese dealerbedrijven. Naast de Belgische vestiging zijn er nog twee Europese onderdelenmagazijnen: een in Noorwegen en een in Zweden. Het magazijn in België zal een cruciale rol spelen in de verdere groei van KW Parts in Europa.

Owe Sjölund algemeen directeur van Klintberg & Way en voorzitter van de board van KW Parts: "Wij hebben een belangrijke groei voor ogen met de recente overname van Global Motorparts en de daaruit voortgekomen start van KW Parts in België. Met de benoeming van Berry van Gestel tot algemeen directeur van KW Parts, halen we veel ervaring binnen en een groot internationaal netwerk, op importeur- en dealerniveau. Met het nieuwe bedrijf in België en de introductie van tal van nieuwe Amerikaanse auto’s in Europa, verwachten we de komende jaren een forse groei te realiseren en onze klanten nog beter te kunnen bedienen." 

Reacties

Berry van harte gefeliciteerd met deze benoeming!

Geplaatst door: Ron Goedhart op