Prijs aandeel Delphi lager dan verwacht

Onderdelenfabrikant Delphi heeft met zijn beursgang ongeveer 530 miljoen dollar opgehaald. Dat is minder dan het miljard waarop de onderneming had gerekend.

Er zijn 24 miljoen aandelen geplaatst, à 22 dollar; zelf had Delphi gerekend op een hogere uitgiftekoers. Gisteren werd er voor het eerst aan de New Yorkse beurs in gehandeld. Mogelijk hebben de zware economische tijden een rol gespeeld bij de tegenvallende opbrengsten. Delphi koos ervoor ondanks alle somberte in de financieel-economische wereld toch zijn beursgang te maken. Dat leek halverwege het vorige decennium onmogelijk, want in 2005 moest de firma nog juridische bescherming tegen een faillissement aanvragen. Twee jaar terug maakte Delphi een nieuwe doorstart, gesteund door een aantal investeerders. Sindsdien gaat het crescendo met de voormalige GM-docher. De nieuwe eigenaren wilden hun winst te gelde maken, door een deel van de aandelen te koop te zetten. Tot de beursgang was, met 22 procent, het Amerikaanse hedgefonds Paulson & Co de grootste aandeelhouder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Prijs aandeel Delphi lager dan verwacht - Automobielmanagement.nl

Prijs aandeel Delphi lager dan verwacht

Onderdelenfabrikant Delphi heeft met zijn beursgang ongeveer 530 miljoen dollar opgehaald. Dat is minder dan het miljard waarop de onderneming had gerekend.

Er zijn 24 miljoen aandelen geplaatst, à 22 dollar; zelf had Delphi gerekend op een hogere uitgiftekoers. Gisteren werd er voor het eerst aan de New Yorkse beurs in gehandeld. Mogelijk hebben de zware economische tijden een rol gespeeld bij de tegenvallende opbrengsten. Delphi koos ervoor ondanks alle somberte in de financieel-economische wereld toch zijn beursgang te maken. Dat leek halverwege het vorige decennium onmogelijk, want in 2005 moest de firma nog juridische bescherming tegen een faillissement aanvragen. Twee jaar terug maakte Delphi een nieuwe doorstart, gesteund door een aantal investeerders. Sindsdien gaat het crescendo met de voormalige GM-docher. De nieuwe eigenaren wilden hun winst te gelde maken, door een deel van de aandelen te koop te zetten. Tot de beursgang was, met 22 procent, het Amerikaanse hedgefonds Paulson & Co de grootste aandeelhouder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding