Hierdoor beschikken monteurs over makkelijk vervoerbaar gereedschap dat bovendien voorzien is van een handige opbergplaats voor de kabels. De nieuwe compacte acculaders maken gebruik van hoogfrequentietechniek, waardoor een constante lading mogelijk is, ongeacht de toestand van de accu.

De accu kan worden geladen zonder te worden uitgebouwd. De nieuwe laders zijn geschikt voor alle soorten accu’s, waaronder AGM en VLRA. De meeste tegenwoordig verkrijgbare standaardladers zijn niet bedoeld voor de sinds 2002 ingebouwde GEL-, VRA- en AGM-accu’s, wat tot oververhitting en zelfs tot brand kan leiden.

Er zijn drie soorten laders, met drie verschillende laadsterkten:

  • Voor scooters, kleine motorfietsen, lichte voertuigen en kleine bestelauto’s: 60 W, maximumstroom van 4 A, wat overeenkomt met een gewone lader van 10 ampère.
  • Voor motorfietsen, lichte voertuigen, lichte bestelauto’s en vrachtwagens: 120 W, maximumstroom van 8 A, wat overeenkomt met een lader van 16 ampère.

  • Voor lichte bestelauto’s, vrachtwagens, transport- en landbouwvoertuigen: een laadsterkte van 450 W, wat overeenkomt met een gewone lader van 15 tot 30 ampère.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding